Nová budova: Vstříc inovacím!

Po téměř dvou letech stavebních prací se do první nové firemní budovy společnosti Kaeser Kompressoren nastěhovali zaměstnanci.

Coburg – Hodně místa a světla pro nové nápady a inovace, to jsou hlavní pozitiva, která nová budova nabízí. Předtím některá oddělení, která vzájemně spolupracovala, sídlila v areálu společnosti Kaeser daleko od sebe a mnohdy ve stísněných prostorech. Proto byl v září roku 2015 položen základní kámen nové budovy „výzkumného a inovačního centra“. „Tady se zaměstnanci opět těsněji spojili a mohou jednodušeji komunikovat. Nové nápady a inovace tak budou vznikat cíleně a intenzivně,“ říká Thomas Kaeser, předseda představenstva specialistů na stlačený vzduch..

Nová budova září díky otevřené prosvětlené konstrukci s velkými skleněnými plochami. Velikosti kanceláří jsou přizpůsobeny potřebám zaměstnanců a mohou být změněny i později. Sídlí zde Oddělení strategického nákupu, strategického produktového marketingu a technického vývoje produktů.

Zvláštním architektonickým prvkem budovy je dvojité točité schodiště, které spojuje šest pater. Napodobuje Sigma Profil šroubových rotorů, který má hlavní podíl na úspěchu společnosti Kaeser Kompressoren. Šroubové rotory tvoří dvě do sebe zapadající spirály. Ty jsou srdcem kompresorů, protože s jejich pomocí vzniká z normálního vzduchu stlačený vzduch. Firma Kaeser vyvinula již v 70. letech verzi rotorů, které jsou zvláště energeticky efektivní, a jejich vývoj pokračuje dodnes. Thomas Kaeser k tomu říká: „Inovace pro nás hrají důležitou roli. Ten, kdo se vyvíjí stále dál, otvírá se novým nápadům a posunuje je kupředu, utváří budoucnost. A budoucnost společnosti Kaeser by měla být stejně úspěšná jako její současnost a minulost.“

Inovativní je také klimatizace v budově. Např. byste zde marně hledali topná tělesa. Místo nich je ventilace realizována stropem, který – podle vnějších podmínek – vyzařuje chlad nebo teplo.

Na stavbě budovy se převážně podílely regionální firmy.

13. 10 17 , Přetisk povolen – doklad žádoucí

Stahování k produktu
Research and Innovation Centre

Do nového výzkumného a inovačního centra firmy Kaeser Kompressoren se nastěhovali zaměstnanci. Mělo by v něm vzniknout mnoho inovací.

Stáhnout obrázek 1 (JPG, 1.12 MB)
Research and Innovation Centre

Velké, prosvětlené prostory a otevřená struktura mají podporovat vzájemnou komunikaci. Zvláštním architektonickým prvkem je dvojité točité schodiště, které spojuje šest pater.

Stáhnout obrázek 1 (JPG, 1.26 MB)